Despre jeguri

up(?)date… scuze:)

(genul articolului: pamflet metafizico-etic în tratament gonzo)

Chiar așa: ce este jegul?

În primul rând – chiar dacă este al doilea;) – să percepem jegul, și nu doar conceptual, ca pe o categorie de sine stătătoare, dându-i importanța pe care o merită  în viețile noastre. Pentru că alături de legende, basme și doine, autopsihografii, înjurături sau copii imaginari, viața noastră (cel puțin aici, la oraș)… destul de dura noastră viață e fomată din jeguri. A unora e invadată chiar, dacă nu cumva preponderent trăită în(tre) jeguri… la jeguri mă refer acum.

Ca să fie mai pe înțelesul tuturor și să nu jignim echivocurile, ne referim, definind această categorie, la jeguri umane – deși e de o evidență crasă pleonasmul: restul jegurilor, animale, minerale sau acvatice, botanice, grafice sau atmosferice… nu că sunt inofensive, dar nici măcar jeguri nu sunt: e o diferență majoră între rebuturi, obiecte expirate biologic, zdrențe, steril, cadavre putrede, ratări, ploi acide, pe de o parte, și jeguri – pe de cealaltă parte.

Scurtă încercare de definire a jegului

Jegul este atunci când apare brusc peste tine, mințindu-te la început că-i suportabil, în scurt timp făcându-te să nu poți trăi decât în preajma lui. Nici nu știi când te prinde jegul: la început miroase bine și este discret; după aia ți se insinuează în simțuri, până începe să-ți controleze furnicăturile fizice; după aia umblă, singur și cu tine de mână, și la metafizică, și la tot, până te face una cu metafizica lui: a  jegului… de devii yin-yang cu el. Nu-ți mai pasă că puți a jeg și că toată lumea vede și îți spune că ești cu un jeg. Te îndrăgostești de jeg pentru că n-ai încotro: jegul e mai puternic decât tine… e și sindrom suedez aici, și alte tactici teroriste… seducții interzise de orice cod etic (da, chiar, fuck asta cu etica!… cum ar zice un jeg;) prin care jegul te cucerește… Diferențele care vori fi fost, anterior, între tine și jeg, se estompează. Nu mai există altceva decât identificare pură. Vei fi una cu jegul și jegul va fi una cu tine.

Pe unii îi ia coup de foudre… pe mine m-a luat de câteva ori…  pe tine te-a luat… toată conjugarea. Până și pe pianiste le ia. Și pe zâne. Pe genii, mai ales… Ni se întâmplă tuturor… și unora chiar foarte des … asta cu „foarte des” fiind partea buna a lucrurilor.

Chiar: pe voi, băieți și fete, de câte ori v-a luat jegul?… De câte ori credeți că o să vă mai ia?;)

Relația ta cu jegul

surclasează restul și desființează nivelurile – inexistente DOAR la rigoare. Se raportează sieși și își e sieși conținut: nu mai depinde de tine, ci de jeg… care devii tu…  care ești jegul care este… nu mai depinde de tine nimic. Tu vei fi fost fericit și excitat când jegul te va părăsi, fie și pentru o clipă… în clipa aia vei respira liber de jeg… vei simți adevăratele miresme și vei avea adevărata viziune a unui trecut ratat… fără jeguri… chiar dacă nu prea a fost vreodată… vei simți paradisul pierdut, deci, dar foarte puțin, foarte pe scurt și vei uita repede. În rest, viața ta în preajma jegului va fi, de fapt, viața jegului în tine – trup și suflet gazdă de parazit parazitat complet de jeg. Relație și felație concomitent… subevaluare și subejaculare. Un jeg lângă jegul-colonist.

Pe scurt: logo-uri despre jeg:

– Până la dragoste te va aduce jegul… și te va pune să înțelegi.

– Jegul îți împarte timpul între absolut și întâmplare.  8 = 4 – 4, de exemplu: ecuația de stare a unui jeg.

– Și jegul te va părăsi, îndată ce îți va simți dependența și poate chiar dragostea față de el – ăsta e un truism… dar merită repetat, să înțeleagă și pissy.

– Din jeg nu te mai trezești decât tot jeg.

– Tafelu da jeguri.

(inepuizabilă listă…)

O listă… fie și provizoriu-imaginară de jeguri…

propriu zis nominale… nu există. Ele se vor fi regăsind prin tot feluri de categorii mai mult apriorice decât altfel… cât de valabile nu știu… să nu ieșim însă din perimetrul, și așa mult prea de necuprins, al real-imaginarului:)

un singur PS… un sarut otravit cald si cat trebuie: saahh… e ultimul… a fost o datorie. de aia il si downdatez 11 septembrie… e deja expirat:)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s